Vuoden -23 ensimmäinen Divine Breathing! Syvähengitysilta tarjoaa nelituntisen tutkimusmatkan avoimen kommunikoinnin hienovaraiseen maailmaan.

Harjoittelemme ilmaisemaan sekä sanoin että kehollisesti – herkästi ja selkeästi, miltä yhteyden muodostaminen todellisuudessa tuntuu. Kohtaamme toisiamme kunnioittavasti ja arvostavasti – itselle aitoina ja avoimina.

Tutkimme, miltä tuntuu rehellisesti sanoittaa omia tuntemuksiaan, tarpeitaan ja toiveitaan. Tunnustelemme, miten toiselle voi ilmaista, mitä parhaillaan tuntee ja mitä se itsessä herättää, kun siitä toiselle autenttisesti jakaa? Miltä tämä kaikki tuntuu kehossa? Tutkimme, missä – ihan todella – kulkee omat rajat? Pysähdymme kuulostelemaan, mitä uskaltaa pyytää ja mitä ei? Tätä kaikkea on arvokasta tunnustella – herkästi aistien, turvaa omasta kehosta löytäen.

Mitä hitaammin ja herkemmin olemme läsnä kaikelle, mitä yhteyden luomisissa ja  vuorovaikutustilanteissa tapahtuu, sitä selkeämmin huomaamme, mitä tunteita ja kehollisia tuntemuksia ne herättävät. Tulemme tietoiseksi, miten ja mihin oma hermosto reagoi. Tulemme kehotietoisemmiksi.

Kaikkea tätä pääsemme tutkimaan, sanoittamaan ja kehollisesti liikuttamaan autenttisen liikkeen kautta kohtaamalla itseämme ja toisiamme erilaisin harjoituksin.

Lopuksi lähdemme musiikin ohjastamalle syvähengitysmatkalle, jossa syvältä puhdistava hengitys voi vielä vapauttaa kehollisia jännityksiä ja avata syvälle painuneita tunnetukoksia tuoden tilaa kehon luonnolliselle hengitykselle, virtaaville tunteille ja lempeälle rentoutumiselle.

Tapaamme tuttuun tapaan perjantaina 20.1. klo 18-22 Joogakoulu Shantissa.
Early-bird -hinta 40 € 13.1.23. asti (norm. 45 €). Maksu Holvi-verkkokaupan kautta.
Maksu tapahtuu vasta, kun olet saanut infokirjeen lähempänä tapahtumaa.
Varaa paikkasi ilmoittautumalla mukaan https://www.divinedarkness.fi/ilmoittaudu-divine-breathing/

******************************************

Ajatuksenvirtaa rajoista, kommunikoinnista ja selkeydestä:

Tunteiden tukahduttaminen ja niiden loputon piilottaminen nostavat esiin kaikenlaisia kiemuraisia energioita ja epäsuoria tunnelmia. Tämä kaikki on luonnollista, mutta valtavan kuluttavaa. Kun opettelemme kommunikoimaan suoraan ja rehellisesti, energiavarantomme voivat vahvistua ja virrata vapaammin erilaisissa ihmissuhteissa.

Omien tarpeiden ilmaisu tai rajojen asettaminen neutraalisti ja juurevasti ilman riehumista ja skitsoilua – juuri kaikista lähimmäisimmille ihmisille – saattaa joskus olla haastavaa.

Toisaalta, monenlaiset pelot, kuten hylätyksi tuleminen tai yhteisön ulkopuolelle sulkeminen, voivat taas toisissa yhteyksissä ohjata peittelemään tai nielemään omia tunteita. Vaikeiden tunteiden noustessa pintaan saattaa olla helpompaa vetäytyä omaan suojakuplaansa, tai astua ikään kuin oman tunneminän yläpuolelle, työntää ne pois ja esim. meditoida tunteitaan kaikessa rauhassa. Se on toki yksi keino, mutta tunteiden tuntemisen salliminen on lopulta myös tärkeää. Loputon silittely ja selittely, että tietoisuudella tästä selvitään, on lopulta kuitenkin tunteiden ohittamista. 

Mitä tapahtuu, jos antautuukin tuntemaan, mitä tuntee verevästi jokaisessa hetkessä. Kärvistellen, kokien, vahvasti tuntien ilman tarvetta muuttaa mitään tai työntää tunnetta pois selittelemällä tai pakenemalla johonkin toissijaiseen tekemiseen. Ehkä siitä tilasta avautuukin jotain oleellisempaa, syvempää. Entä, voiko näistä kokemuksista jakaa myös kumppanin tai ystävän kanssa, joiden välillä näitä tuntemuksia nousee.

On hyvä tunnustella, mikä estää puhumasta tai sanoittamasta: siksikö, että pelkää itsessä olevan jotain vikaa, kun tuntee, kuten tuntee. Vai, nouseeko pelko siitä, että tulee nähdyksi omien epävarmuuksien tai sen kanssa, ettei itse ole ymmärtänyt jotain oleellista tai syvempää tasoa itsestä. Mitä tapahtuu, jos ilmaisee, mitä tuntee?

Tai, kestänkö omia tunteitani, jotka nostattavat kenties toisessa pintaan jotain, kun olen rehellinen siitä, mitä koen. Paljastuuko keskeneräisyyteni? Haavoittuvuuteni. Herkkyyteni. Jos avaudun, puukotetaanko selkään? Hyväksikäytetään. Häpäistään. Hylätään. Jätetään.

Toisinaan saattaa pohdituttaa, miten syvästi omasta sisäisyydestä voi tai kannattaa jakaa? Mikä on piilottamista, väistämistä – mikä taas ylivuotavaa sylkemistä. Miten itseä havainnoin, kun tunteet nousevat pintaan? Mitä piilotan ja mitä sanoitan? Mitä käsittelen yksin? Mitä jaan? Mitä pinnan alla piilee? Mitä kannattaa työstää ”ammattilaisen” kanssa? Mitä taas suorassa yhteydessä kanssakulkijoihin? Onko tarve kommunikoida vai kannattaako ensin meditoida, ja sen jälkeen sanoittaa? Minä en tiedä, mikä on oikea vastaus. Reittejä on monia. Eri tavoin olen tätä tutkinut.

Entä, mitä tarvitsen, kun sisäinen systeemi meinaa keittää yli ja sisälläni riehuu raivo tai sisuksia kärventävä laava – viikosta toiseen. Onko se viimeistään merkki siitä, että ”kissa on nostettava pöydälle”. Paljastettava itsensä. Keskeneräisyytensä. Varjonsa. Heikkoutensa. Mutta voinko tehdä sen tietoisesti. Ottamalla aikaa havainnoidakseni, mitä tasoja ja kerroksia kokemukseeni liittyy. Mikä tulee menneestä, traumoista, uskomuksista – mikä taas todellisesta intuitiivisesta tiedosta. Milloin on tervettä irtaantua?

Entä, mihin asiat johtavat, jos piilotan tunteeni?

Vaiettuun olemiseen liittyy valtava määrä tukahdutettua energiaa. Silti, energia on aistittavissa. Se on selkeää ja käsinkosketeltavaa. Se vaikuttaa kaikkeen olemiseen, vaikkei sitä aina voi fyysisesti havaita. Mutta jestas, että sen tuntee. Sen tuntee vahvasti. Eikä sitä voi sivuuttaa tai ohittaa. Tai työntää syrjään. Se nousee aina vaan, yhä uudelleen, käsittelyyn. Voin toki itse hylätä itseni ja jättää asiat sanoittamatta. Mutta, ennemmin tai myöhemmin sama rakenne tulee toistumaan uusissa ihmissuhteissa.

Mitä, jos rohkaistunkin nostamaan esiin omat kipukohdat – kohtaan ja käsittelen. Selvitän ja katson, mihin askeleet vievät, jos avaudun rehelliseen kommunikointiin.

Yhä enenevässä määrin totuudellinen ilmaisu tuntuu merkityksellisemmältä ja tietoisemmalta tavalta elää ja olla. Kuinka paljon se vapauttaa energiaa ja voimaa, kun puhuu rehellisesti omaa kieltään. Energiat virtaa ja elämä on selkeämpää. Toki, jokainen avautuminen nostaa uutta kohtaamista pintaan, mutta kysymys kuuluukin: ”Haluanko mieluummin elää valheessa ja menettää energiani vai olla totuudellinen ja energisoitua?” Tästä on kysymys.

Miten hurjaa olisi, jos voisimme avautua rehellisyydelle, rakkaudelle, haavoittuvuudelle ja avoimuudelle. Kokeilla, mitä tapahtuu, jos olen rehellinen siitä, mitä tunnen tai koen.

Tästä saamme maistiaisia seuraavassa syvähengitysillassa: teemme harjoituksia, jotta voimme saada kokemuksia siitä, miten kommunikoida omista tarpeista, tuntemuksista ja toiveista. Annamme toisillemme tilaa tuoda näkyväksi itsessä olevia piilotettuja asioita, jotta salaisuudet voivat kuoriutua auki ja menettää niiden valtavan takerruttavaa energiaa. Kun harjoittelemme tätä luottamuksellisessa tilassa – ensin vieraiden tai puolituttujen ihmisten kanssa, voimme löytää langan pään, josta on hyvä aloittaa lankakerän avaaminen myös omassa arjessa.
*************************************

Sydäntervetuloa treffeille itsesi kanssa muita peilejä apunasi käyttäen – antautumaan omalle elinvoimallesi juuri siten kuin se tänään haluaa ilmentyä.

Työskentelyssä avaudumme musiikin tukemana vapaalle liikkeelle, kehollisille ja energeettisille harjoituksille, kommunikaatiolle ja ennen kaikkea syvältä sielun sopukoista avaavalle syvähengitysmatkalle.

Ilta on tarkoitettu kaikille itsensä hengeltään ja mieleltään terveiksi kokeville, itsetutkimusmatkaa ja sielun ohjaukseen kaipaaville ja sille antautuville kanssamatkaajille. Raskaana oleville, huumeriippuvaisille tai hiljattain psykoosissa olleille työskentely ei sovellu.

Toiveena on, että osallistujilla on jo hitusen aiempaa kokemusta tunnetyöskentelystä – ja itsetuntemusmatkailusta (kuten esim. syvähengitys, neotantra, varjotyöskentely jne.). Jokainen syvähengitys kuitenkin demotaan ja alustetaan lyhyesti.

Illan ohjaa Nina (Tama) Näränen.

Luomme yhdessä tilan, jossa voi vapautua sanomattomuuden tukahduttavista energioista, kehon ja mielen kontrollista sekä elämänenergiaa jumittavasta tunnekuormasta.
Luotu tila tukee uskallusta kohdata oman sielun puhdasta energiaa juuri niin väkevänä, vahvana ja herkkänä kuin se kussakin hetkessä ilmentyykään. Hurjana tai hiljaisena.

Tilasta muodostuu kenttä, jossa voi antautua kehon luonnollisille liikkeille ja sisäisille rytmeille, primitiiviselle ja herkälle ääntelyille, itsessä asuvalle pyhän eläimen energialle sekä laajentuneelle tietoisuudelle.

Ilta päättyy lempeään rentoutukseen & juurevaan olemisen tilaan.
Sydäntervetuloa mukaan avautumaan rehellisyydelle ja avoimuudelle.
***************************************
Ohjaajasta:

Nina Näränen (Deva Tama) on hengityksen monisyisyydestä kiehtoutunut ODB-hengitysterapeutti ja elämänmatkaaja, joka tekee päivätöikseen keho- ja hengitysterapiaa, biodynaamista kraniosakraaliterapiaa ja reikienergiahoitoja.

Nina Taman yhtenä intohimona on luoda tiloja, joissa syvähengityksellä autetaan keho-mieltä vapautumaan stressistä ja elämänenergiaa kuormittavista, alas painetuista tunteista. Ennen kaikkea tässä hetkessä kiinnostaa se, miten syvähengitys auttaa meitä kytkeytymään autenttisempaan itseen, ja sen kautta avautumaan laajempaan tietoisuuteen.

Keho-mielijumien vapautumisen seurauksena elämänenergia alkaa virrata kehossa ja koko olemuksessa esteettömämmin ja luonnollisemmin, joka puolestaan avaa ovia nautintoon, voimaantumiseen sekä sisäisen rauhan kokemiseen.

Syvähengityksen, musiikin ja rummun voima voi avata tajuntaa myös psykedeelisempiin tasoihin. Taman oma kokemus tajuntaa räjäyttävistä tiloista on tuonut aina vaan näkyvämmäksi sen, miten huikea ihmisyyden kyky avautua eri kerroksille voi tapahtua monisyisen hengityksen kautta – täysin ilman ulkoisia stimulantteja tai päihteitä.

Syvähengityksellä ja erilaisten tilojen luomisilla voi tavoittaa myös hyvin terapeuttisia ja voimauttavia tiloja. Näitä tiloja hän jakaa herkkyydellä kaikille itsetutkimusmatkaa kulkeville hengenheimolaisille.

Sisäinen kasvumatka omaksi itseksi juuri sellaisena kuin on, ovat tärkeimpiä arvoja hänen polullaan. Näitä laatuja hän haluaa jakaa myös omissa työpajoissaan sekä v. -23 käynnistyvissä Divine Darkness ”Matka Syvyytesi Voimaan” -retriiteissään.

Lämpimästi tervetuloa kohtaamaan oma luontosi ja piilotetut voimavarasi!
Syvähengitystyöpajoissa on mukana avustajia.

Antautuvin terveisin,
Nina (Tama)

Kuva: Johanna Kaisjoki
Taustakuva: ”Autat minua hengittämään”, Päivi Uljas, v. 2017