Divine Healing

Biodynaaminen kraniosakraaliterapia

Syvää yhteyttä sisäisiin voimavaroihin

Menetelmän kuvaus

Biodynaamisessa kraniosakraaliterapiassa luodaan tila, jossa keho voi lempeästi ja turvallisesti purkaa syviä hermostollisia jännitystiloja ja kytkeytyä omiin parantaviin voimiinsa.

Hoitokokemukset ovat hyvin yksilöllisiä. Apua on saatu niin fyysisiin vinoutumiin ja epätasapainoisuuksiin kuin tunnekentän avautumisiin ja asiayhteyksien ymmärtämisiin sekä syvemmän tason paranemisiin.

Biodynaaminen kraniosakraaliterapia on yksi monista kehoterapioiden muodoista. Sen pohja on manuaalisessa lääketieteessä ja osteopatiassa, mutta se työskentelee ensisijaisesti kranio-sakraalirytmistä käsin.

Kranio-sakraalijärjestelmä koostuu lihaksista, luista, kalvoista, nesteistä, rauhasista ja hermoista, jotka ovat pään ja ristiluun välisellä alueella. Tästä tulee nimi kranio-sakraali.

KST-hoidossa hoitaja tunnustelee asiakkaan kranio-sakraalipulssia ja “ottaa siihen yhteyden” löytääkseen mahdollisia tukoksia, esteitä ja epätasapainoisuuksia järjestelmässä. Manuaalisessa KST:ssä tukoksia vapautetaan erilaisten tekniikoiden avulla, kun taas biodynaamisessa KST:ssä annetaan tilaa sille, että keho itse alkaa korjata itseään. Kuten alkuliite ‘biodynaaminen’ omalta osaltaan paljastaa, kyseessä on jotain ‘luonnonmukaista’.

KST:n pohjalla on ajatus, kuten monissa muissakin luontaisissa hoitomuodoissa, että kehossa itsessään on valmiina terveys ja harmonia, mutta joka ajan saatossa altistuu erilaisille vaikutuksille, kuten haastaville elintavoille, perimälle, historialle, tunnelukoille jne. BKST-hoitomuoto tukee ja ravitsee kehon omaa systeemiä, jotta se jaksaisi ottaa käyttöönsä omat ‘parantavat voimansa’ ja hyödyntäisi niitä parhaalla mahdollisella tavalla.

Hoidot voivat toisinaan olla tunteellisiakin, mutta silti voimavarakeskeisiä. Hoidoissa on tilaa kokea todellista tunnetta turvallisesti ja luottamuksellisesti. Voimavarakeskeisyydellä tarkoitetaan sitä, että tunteet ja historialliset tapahtumat tunnistetaan, tunteiden purkautumista tuetaan, mutta samanaikaisesti hoidettavan omaa systeemiä kannatellaan siten, että se voi kytkeytyä historian ja elämänjälkien takana olevaan terveyteen ja hoitajasta riippumattoman luonnollisen parantumisen tilaan – ilman analysointia ja pohdintaa. Tällöin jotain syvempää vapautumista voi tapahtua ja päästään myös selkeämpään oivalluksen tilaan. Ns. healing eli jokaisen oman systeemin hienovarainen parantuminen voi tapahtua juuri tässä väreilevän syvän hiljaisuuden tilassa. Hoito on turvallista, eheyttävää ja harmonisoivaa.

Monet kokevat myös, että hoitomuoto tuo heille elinvoimaa ja kykyä nauttia jokapäiväisestä elämästään, ja voimavaroja nähdä elämän haasteita positiivisemmasta tilasta käsin.

Kraniosakraaliterapiasta voi saada apua

  • erilaisiin kiputiloihin, kuten selkä-, niska- ja päänsärkyihin
  • erilaisiin leikkausta edeltäviin ja niiden jälkeisiin jännitys- ja shokkitiloihin: mm. hammasoperaatiot, keisari- ym. leikkaukset
  • synnytyksen jälkeisten jännitystilojen vapauttamisiin
  • stressiin, yliaktiivisuuteen ja levottomuuteen
  • fyysisiin ja emotionaalisiin stressi- ja shokkitiloihin, kuten onnettomuuksien jälkeisiin traumaattisiin kokemuksiin, paniikkihäiriöihin, ahdistukseen.
  • burn out -oireisiin, ylikuormittumiseen ja elinvoiman puutteeseen
  • autonomisen hermoston epätasapainotilojen harmonisointiin: uniongelmat, ruoansulatusongelmat ym.
  • immuniteetin parantamiseen jne.

Koska kraniosakraalihoito on hyvin kunnioittava, hellävarainen ja manipuloimaton hoitomuoto, se sopii myös lapsille, vanhuksille ja aikuisille, jotka eivät syystä tai toisesta voi vallalla olevassa hetkessä osallistua intensiivisempiin hoitomuotoihin, vaan kaipaavat hyvin pehmeää ja hienovaraista hoitomuotoa omassa elämässään.

Hoito tehdään vaatetus yllä, hoitopöydällä maaten. Alle 18-vuotiaat tulevat hoitoon vanhempien seurassa.


Hoidon kesto ja vaikutukset:

Ensimmäiseen hoitokertaan varataan 90 min. (Tutustumishinta 70 €). Jatkohoidot vaihtoehtoisesti 75 min (75 €), 90 min (85 €) tai 105 min (95 €) hlökohtaisen tarpeen mukaisesti. Voit halutessasi sitoutua 90 minuutin kestäviin sessioihin esim. 3-5 kertaa. Tällöin kertakäynniksi jää 75 €. 

On melko yleistä, että jo ensimmäinen hoitokerta vaikuttaa myönteisesti hoidettavan olotilaan. Hoitokertojen määrä riippuu hoidettavan kunnosta ja tilasta. Suurimmassa osassa tapauksia 3-5 hoitokerralla saadaan aikaan kehitystä yleiseen tasapainotilaan ja kuntoon. Yleensä hoitoja kannattaa aluksi ottaa viikon välein, sitten harventaen esim. joka toinen vk, myöhemmin ylläpitävänä hoitomuotona esim. kerran kuukaudessa tai harvemmin.  Kroonisissa sairauksissa ja vakavissa loukkaantumisissa tai vammoissa vaaditaan pidempiaikaista hoitoa.

[HUOM! Joskus hoito voi mennä hyvinkin syvälle ja varsinainen hoito saattaa kestää n 2-3 päivää ennen kuin keho lopettelee hoitoa. Voi olla, että kehossa tapahtuvat muutokset tuntuvat jopa kipuina, särkyinä, väsymyksenä. Tämä on luonnollista, kun ottaa huomioon, että kehossa alkaa tapahtua uudelleenjärjestäytymistä ja ohjautumista luonnollisempaan, rentoutuneempaan tilaan. Tällöin voi olla, että vasta kahden viikon päästä systeemi alkaa asettua ja asiat integroitua.]

Tiedustelut ja hoitovaraukset

Voit varata hoidon suoraan tällä  sivulla olevien `Varaa aika” -lipukkeiden kautta (jotka löydät joko sivun oikeasta ylälaidasta tai tämän sivun lopusta) tai lähettämällä s-postia nina@divinedarkness.fi Tavoitat minut myös tekstiviestillä puh. 040 560 3751.

Huomaathan, että kesken hoitotyön en pääse vastaamaan puhelimeen, joten voit halutessasi jättää soittopyynnön. Otan yhteyttä, kun vapaudun.

Olen valmistunut biodynaamiseksi kraniosakraaliterapeutiksi  sveitsiläisyntyisen Veet Chintanin ja slovenialaisen Karima Valentina Hočevarin opeissa. Voit tutustua heihin  Karima Valentina Hočevar – Center Hocevar – EN

Lisäksi tässä lyhyt pätkä Chintanin haastattelusta koulutuksemme alussa:

 

.