Keho- ja hengitysterapia

 

~ Kohti vapautta

 

Keho- ja hengitysterapiassa vapautetaan kehoon kertynyttä jännistystä, väsymystä ja levottomuutta hengityksen, pehmeän ja läsnäolevan kosketuksen sekä kehon luonnollista purkautumista tukevien liikkeiden ja harjoitusten kautta. Hoitohetki kunnioittaa asiakkaan omaa tilaa ja tahtisuutta. Tunteita saattaa purkautua, mutta yhtä lailla hoitohetki voi olla hyvin hiljainen ja syvävirtauksissa vaikuttava. Hoito tapahtuu pääosin leveällä hoitopöydällä maaten omiin mukaviin vaatteisiin pukeutuneena.

Toisinaan hoitohetki saattaa avata vahvojakin tunteita, kuten vihaa, surua tai pelkoa – hulluutta, naurua tai nautintoa. Tukahdutettujen tunteiden läpieläminen ja kokeminen turvallisesti ja kannatellusti voi vapauttaa hyvinkin syviä jännitystiloja ja lukkoja niin fyysisellä kuin mielenkin tasoilla. Olipa kokemus mikä hyvänsä, hoito nostaa usein pintaan oivalluksia itsestä, omista tarpeista ja tämän hetkisestä todellisesta tilasta.

Eheytymistä tapahtuu juuri sillä tasolla kuin hoidettavan omalle kokonaisuudelle on parasta. Aina ei tunteita edes liiku, vaan hoito voi olla hyvinkin kehollinen. Joskus voi olla, että hoito tuo pintaan turhautumista, ahdistusta tai hankaluutta. Jotta asiat voisivat liikkua eteen päin, keho nostaa pintaan juuri niitä tuntemuksia, joita oman eheytymisen kannalta on oleellista läpielää. Nämä hetket ovatkin usein kohtia, joissa on mahdollisuus porautua syvemmälle todellisten tarpeiden taakse, kun iso möykky jonkun oleellisemman edessä alkaa murentua.

Tämä on kohta, jossa tietoisuus haluaa tuoda näkyväksi jotain todellisempaa meissä. Jokaisen tunteen hyväksyminen ja niiden läpieläminen voivat lopulta vapauttaa jotain aidompaa luontoa itsessä. Kun tukehdutetut tunteet saavat puhdistua, tunteiden kannattelu ja säätely alkavat saada enemmän sijaa omassa arjessa. Ja, kun kaikki puolet meissä saavat tulla nähdyiksi, kuulluiksi ja kannatelluiksi, alkaa niitä lopulta itsekin ymmärtää, arvostaa ja juhlistaa. Prosessin myötä alkaa hiljalleen todellisemman, häpeilemättömän, itsen esiin astuminen tapahtua. Tällöin muutos kohti omaa, yksilöllistä, polkua voi alkaa kirkastua.

Joskus jo yhden hoitokerran, mutta yleensä useampien hoitokertojen jälkeen ymmärrys itsestä ja todellisista tarpeista kasvaa – ja, hiljalleen myös uskallus sanoittaa niitä ääneen alkaa todentua. Hoitojen myötä voimavarat lisääntyvät, ajatukset selkiintyvät ja tämän myötä myös todellinen sisäinen vahvuus ja herkkyyys voivat luontevasti löytää tiensä yhteen ja tanssia samassa kehossa yhtä vahvoina ja herkkinä.

Lämpimästi tervetuloa kohtaamaan itseäsi ja vapautumaan omaan voimaasi hengityksen ja kehollisen työskentelyn kautta – löytämään oman kehosi pyhyys ja luonteva yhteys sen voimaan.

Hoito ei sovellu akuutissa tilassa oleville mielenterveyspotilaille tai hiljattain psykoosissa olleille eikä myöskään vahvoja huumeita tai lääkkeitä käyttäville henkilöille. Mikäli taustalla on em. elämäntilanteita, mutta koet olevasi kuivilla ja halukas kokeilemaan työskentelyä, voit ottaa yhteyttä ja sovitaan soittoaika.

 

 

”Hoito oli hyvin voimallinen ja voimaannuttava kokemus ja selvästikin paljon minussa lähti liikkeelle. Yöllä näin myös tärkeän unen, mikä liittyi omien rajojen puolustamiseen. Illalla itketti mutta aamulla, tuon unen jälkeen, jo nauratti.”

Nainen, n. 50-v.

Vantaa

”Kiitos, asioita alkoi selvästi virrata minussa jotenkin aiempaa vapaammin.”

Nainen, 50-v.

Helsinki

”Ilmaisen äärettömän kiitollisuuteni siitä, että olet mun elämässä ja että halusit olla juuri silloin mun tukena, kun tuntui että oli pakko juuri sinuun ottaa yhteyttä. Nyt mulla on ihana oma terapeutti ja Kela tukee vuoden verran hänellä käymistäni. Mutta ennen hänen löytymistään olin todella terapian tarpeessa ja onneksi annoit pitkospuut sen suon yli!

Sä olet uskomaton yhdistelmä lämpöä ja jämäkkyyttä ja räjähtävää luovuutta ja turvallisuutta. Osaat auttaa oikealla tavalla luopumatta itsestäsi. Ihailen ja haluan oppia samaa. <3

Nainen, 40-v.

Helsinki